četrtek, 19. marec 2015

PRIPRAVLJENI, POZOR, 
ZDAJ... :O) POLETI ZMAJ!

Že četrto leto bomo sodelovali v iEARN projektu Zmaji miru. Z otroci sveta bomo spuščali zmaje jutri, 20.03. 2015. Opremili smo jih s simboli miru, ljubezni in veselja.  Zmaji bodo poleteli tretjo šolsko uro, torej ob 10:15. Zbrali se bomo na šolskem igrišču.

Tudi mir na svetu potrebuje našo pomoč; vsi moramo sodelovati, iztegniti roko, sanjam dati krila. Nikoli ne obupajmo. Kako bi bilo, če bi vladali otroci si lahko preberemo v knjigi KRALJ MATJAŽEK PRVI, ki jo je napisal Janusz Korczak. Čeprav ima Matjažek plemenite ideje spozna, da potrebuje pomoč in znanje sposobnih odraslih. Knjigo boste žal težko našli v knjižnici, saj je bila edina izdaja leta 1958, MK. Mi smo jo našli na bolšji tržnici v Celju.

Zaključimo z besedami Kralja Matjažka Prvega: »Otroci in mladostniki predstavljajo 1/3 človeštva. Otroštvo predstavlja 1/3 življenja. Otroci ne bodo pripravljeni za prihodnost, če jih ne pripravimo sedaj. Pripadati bi jim morala 1/3 naravnega bogastva, skupaj z nalogo odgovornosti in pravičnosti«.

vir:http://iearn-israel.org/korczak.html 

1 komentar: